Het laatste nieuws...

Wilt u niets missen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.
U ontvangt dan elke maand het laatste nieuws in uw mailbox.


Hypotheekvorm toegelicht – de spaarhypotheek
De spaarhypotheek was in het verleden een populaire hypotheekvorm. Wat maakte deze hypotheekvorm zo populair en waarom wordt deze hypotheek tegenwoordig niet meer afgesloten?
Financiële veranderingen zodra kinderen 18 jaar worden
Zodra kinderen 18 jaar worden gaan er dingen veranderen. Veel veranderingen hebben ook een financiële impact. Welke veranderingen kun je verwachten?
Welke vooroordelen over de reisverzekering kloppen niet
Er zijn vooroordelen over de reisverzekering. Hierdoor kun je onterecht van mening zijn dat je deze verzekering niet nodig hebt tijdens de vakantie. Een aantal vooroordelen willen we ophelderen.
Nederland is Europees kampioen hypotheekschulden
In vergelijking met de meeste andere Europese landen is het woningbezit in Nederland laag, maar wij zijn wel koploper als het gaat om een hypotheek op het huis. Hoe zit het?
Wat is assurantiebelasting?
In de premie zit zogenaamde assurantiebelasting verwerkt. Over welke verzekeringen betaal je deze heffing en waarom ben je het eigenlijk verschuldigd?
Wat moet je weten over kinderbijslag?
Ouders hebben recht op kinderbijslag tot de kinderen 18 jaar zijn, maar het recht kan ook wegvallen door bijverdiensten van de kinderen.
Maak een aflosplan voor de aflossingsvrije hypotheek
Heb je een aflossingsvrije hypotheek waar je vanaf wilt? Je kunt de hypotheek oversluiten of je maakt voor jezelf een aflosplan. Hoe ga je om met de aflossingsvrije hypotheek?
Daarom kun je niet zonder een samenlevingscontract
Denk als je gaat samenwonen om het vastleggen van de afspraken in een samenlevingscontract. Wat zijn de belangrijkste redenen om een dergelijk contract op te laten stellen?
Het gevaar van extra aflossen op de hypotheek
Het extra aflossen op de hypotheek heeft voordelen, maar sta vooral ook stil bij de nadelen. Na een aflossing kun je het geld niet eenvoudig weer terughalen.
Duur van de partneralimentatie wordt korter
Waarschijnlijk wordt de maximale duur van partneralimentatie ingekort van 12 naar 5 jaar. Waarom gebeurt dat en wat zijn de gevolgen?
Voorkom schade aan jouw huis tijdens de vakantie
Tijdens jouw vakantie heb je een grotere kans op schade aan jouw huis. Ook met een goede inboedel- en opstalverzekering kun je schade beter voorkomen of beperkt houden.
Kiezen voor een persoonlijke lening
De persoonlijke lening wordt steeds populairder en het doorlopend krediet steeds minder populair. Waar wordt dit door veroorzaakt?