Het laatste nieuws...

Wilt u niets missen? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.
U ontvangt dan elke maand het laatste nieuws in uw mailbox.


Ik koop een duurder huis – Kan ik mijn hypotheek meenemen?
Bepaalde hypotheken kun je meeverhuizen naar het volgende koophuis. Hoe zit het als je een duurder huis koopt?
Wat zijn de grootste valkuilen van een lening?
Het kiezen van een lening moet een weloverwogen keuze zijn. Er zijn namelijk een aantal valkuilen waar je niet in moet stappen.
Mag je met code oranje of rood met de auto de weg op?
Bij slechte weersomstandigheden kan het KNMI code geel, oranje of rood afgeven. Wat houden ze in en heeft het ook gevolgen voor de dekking in de autoverzekering?
Slimme aftrekposten voor de belastingaangifte 2018
De aangifte inkomstenbelasting over vorig jaar moet je weer invullen. Haal het maximale uit de aangifte met onze praktische tips.
Kun je op oudere leeftijd nog een hypotheek afsluiten?
Op latere leeftijd een huis kopen is lastiger, maar niet onmogelijk. Vooral met een kapitaaltje achter de hand wordt het krijgen van een hypotheek veel eenvoudiger.
Energie wordt flink duurder – Wat kun je er zelf tegen doen?
De energierekening valt dit jaar fors hoger uit. De politiek zoekt naar manieren om ons te compenseren, maar je kunt ook zelf de rekening drukken.
Laat een stijgende hypotheekrente niet jouw probleem zijn
De hypotheekrentes stijgen naar verwachting licht in 2019. Een verdere stijging de jaren daarna is zeker niet uit te sluiten. Dit wetende, wat kun je dan het beste met je hypotheek doen?
Hoe ga je veilig om met je identiteitsbewijs?
Wees voorzichtig met het verstrekken van kopietjes van jouw identiteitsbewijs. Wist je dat criminelen op dit soort documenten zitten te springen? Moet je wel een kopie verstrekken? Doe het dan veilig.
Wat weet het BKR over mij?
Bij het BKR worden gegevens verzameld over onze geldzaken. Wat leggen ze eigenlijk vast en wat is het doel ervan? Kun je jouw eigen gegevens ook inzien?
Waarom moet je wel sparen voor de kinderen?
De noodzaak voor het sparen voor de kinderen is toegenomen. De studiefinanciering stelt namelijk niet meer zoveel voor, en als ze het huis uit gaan kunnen ze ook wel een steuntje in de rug gebruiken.
Dit moet je weten over schadevrije jaren
Met schadevrije jaren kun je de autoverzekering goed betaalbaar houden. Wat moet je weten over de schadevrije jaren?
Gooi de dure lening de deur uit
Zorg ervoor dat je niet teveel betaalt voor een lening. Doe je dat wel? Sluit de lening eenvoudig over naar een andere bank. De verschillen in de kosten kunnen erg groot zijn.